2023.04.17 - Vendégünk volt a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából Hornyák István, zsonglőr

A mai napon intézményünkben egy igazán izgalmas program várta a felső tagozatos diákokat. Vendégünk volt a Fővárosi Nagycirkusz jóvoltából Hornyák István, zsonglőr.
Tanévünk elején hirdették meg készségfejlesztő programjukat, „Tanulj cirkuszt!”,  melyre sikeresen regisztráltunk, és meg is tudtuk szervezni a programot.

Tanulóink a foglalkozás során megismerkedhettek a zsonglőrködés alapjaival, azt ki is próbálhatták.

Remek alkalom volt ez a tanórán kívüli készségfejlesztésre, hiszen ehhez a mozgásformához, technikához koncentrációra, szem-kéz koordinációra, a szenzomotoros rendszer aktivizálására van szükség.

A tanulók délelőttje aktívan, boldogan telt.

„Az előadó, elméleti és gyakorlati síkon is bemutatta a zsonglőrködés alapjait. Ezután lehetőség nyílt a különböző technikák kipróbálàsàra. A gyerekek elmondása szerint érdekes és látványos volt a foglalkozás.
Örülünk, hogy betekintést nyerhettünk a cirkuszi élet kulisszái mögé. Hàlàsan köszönjük!”

cover
„Részt vehettünk a három labdás kaszkád elsajátításának folyamatában. A gyermekek aktív figyelemmel követték és utánozták az egymásra épülő és egyre nehezedő gyakorlatokat. Igazán komoly ügyességet és figyelmet, szem-kéz koordinációt igényelt a feladat. Remek ízelítő volt a kreatív ügyességet fejlesztő játékok közül. 

Köszönjük ezt a remek alkalmat a Fővárosi Nagycirkusznak és személy szerint Hornyák Istvánnak, hogy ellátogatott intézményünkben, szerzett egy kellemes délelőttöt nekün!