2022 október 12. – Kirándulásunk Sípos gazdával

Egy jó tanár arra tereli a fiait, amerre menniük kell. Pláne, ha látja, hogy van ösvény. Nem szabad hozzányúlni, pláne nem megfogni, vagy kényszeríteni, csak terelni. Ez a legszebb fajta tanítás.

Találkozás a természettel

2022. október 12.-én az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola 2. és 3. osztálya Mártélyra kirándult. Egy iskolán kívüli természetismeret órát terveztünk, melyre meghívtuk Sipos József okleveles kértészmérnököt, növényorvost, címzetes egyetemi docenst.

A gyerekek és a kísérő pedagógusok már régi ismerősként üdvözölték Sipos gazdát, mert többször is találkozhattak vele az iskola berkeiben.

Nagy szeretettel és odafigyeléssel fordult a tanulók felé, akik figyelmükkel és érdeklődésükkel fizettek neki.
Mártélyon, a Tisza partján igazán jó időben tölthettünk el egy élményekben és információkban gazdag délelőttöt.

Előadónk nagyon szemléletesen mutatta meg nekünk a természet csodáit, melyek körülvesznek minket. Felnyitotta szemünket, hogy mennyire fontos a környezetünk védelme. Igazán sokrétű előadásban volt részünk. Minden, ami elhangzott, eszközökkel bemutatásra is került. A gyerekek megfoghatták, megnézhették Sipos József gazdag eszköztárát, mellyel a környezetről lévő tudásukat elmélyíthették.

Nagy dolog, hogy a digitalizált , képszerű világunkban alkalmunk nyílt ilyen közelről részévé válni a természetnek. Vizsgálhattunk vizet, bogarakat, fészkeket, odúkat, természetes és ember által létrehozott élőhelyeket.

Szemléletes módon mutatta be nekünk, hogy a környezetünkben élő állatok, növények, vizek milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben, és nekünk, embereknek kötelességünk vigyázni a Földre, fenntartani a közvetlen környezetünket, hogy hosszú-hosszú éveken át még itt élhessünk, élvezhessük az Isten ajándékát, az életet.

kép 2022 11 29 144658153
A teljes cikk megtekintéséhez kattintson a képre