2022 április 6 - Aranyossy nap - Hitélet és környezetvédelmi nap

HISZÖK Nap- Óvd  a teremtett világot!

Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk a természet értékeinek megőrzésére, azoknak a gyermekek értékrendjébe történő beillesztésére. Ennek szellemében, ebben az évben megrendezett Aranyosi napok keretén belül a téma kiváló szakértőjét meghívtuk, hogy tartson előadást a gyermekek részére. A szakmaiság mellet a téma mély ismerete és a természet iránti elkötelezettsége miatt is Sipos József növényorvost kértük fel előadás tartására, amely nagyon jó döntésnek bizonyult. A szakmaiság mellett a kiváló előadói képességek is hozzájárultak, hogy a gyermekeink lenyűgöző figyelemmel követték minden részletét az előadásnak. Kiemelten foglalkoztunk azzal, hogyan őrizhetjük meg a természet értékeit, hogy tartsuk távol a kémiai és vegyi anyagokat a mezőgazdasági termelés során. Nagyon fontos, hogy ezek a módszerek nem csak a nagyüzemi tevékenység során, hanem a családi gazdaságokban, a kiskertekben is jól alkalmazhatók, sőt alkalmaznunk is kell, hiszen minden egyes cselekedetünkkel befolyásoljuk a természet egészét. Ahogyan a tenger is cseppekből áll, úgy a mi cselekedeteink is egy-egy cseppként, összeadódva, jelentős befolyással lehetnek a földünk jövőjére.

Az elméleti előadást követően a gyakorlatban is megnéztük, hogy mit tudunk tenni az élhető jövő érdekében. Szépérzékünk fejlesztése érdekében virágokat és fát ültettünk. Ezek gondozására a továbbiakban is nagy figyelemmel leszünk, bízunk benne, hogy törődésünket mind a virágok, mind a facsemete meghálálja majd és tovább szépíti környezetünket, javítja a körülöttünk lévő levegő minőségét.

A vízgazdálkodás javítása, az ivóvízkészlet megóvásának szellemében esővíz gyűjtését kezdtük el, esővízgyűjtő tartály segítségével. Ezzel javítjuk a föld vízkészletével való gazdálkodásunkat.

Mivel a környezetünkben számos olyan hulladék keletkezik, amely nagyon jó hatékonysággal komposztálható, csökkentve ezzel a kommunális szemét mennyiségét, komposztálót is készítettünk. Ennek segítségével a következő időszakban a kertünkben lévő föld minőségének javítását tervezzük

aranyossy nap
Kattits a képre